RM 3,000.00
In Stock

Payment Method, Shipping Terms & Refund Policy

Pengenalan

Asid Kojic – Pencerahan , pemutihan dan pengurangan tona kulit. Asid Kojic telah ditemui pada tahun 1907. Penyelidikan ke atas asid kojic memuncak selepas menyedari bahawa tangan penyelia bir dan penyuling yang bekerja dengan koji atau malt beras adalah khas lebih putih dan licin. Pada tahun 1988, asid kojic telah diluluskan oleh Kementerian Kesihatan, Buruh dan Kebajikan Jepun sebagai sejenis bahan pemutihan yang aktif.

Ramuan utama

Asid Kojic Yumi adalah sejenis serbuk putih yang harus terdiri daripada kristal kecil – adalah produk sampingan daripada proses penapaian sake.

Dalam produk penjagaan kulit, fungsi asid kojic terutamanya sebagai ejen pencerahan kulit.

Indikasi

Demi memahami kesan asid kojic, kita adalah perlu untuk memahami bagaimana kulit mendapat tona warnanya. Badan kita secara semulajadi menghasilkan pigmen yang dikenali sebagai melanin melalui sel-sel khusus yang dikenali sebagai melanosit. Secara semulajadi, gen manusia yang menentukan berapa banyak sel melanin yang badan boleh menghasilkan. Bagi orang yang mempunyai tona kulit yang cerah, hanya sejumlah kecil melanin dihasilkan oleh melanosit, manakala jumlah pigmen yang banyak dibuat oleh sel-sel badan untuk orang yang mempunyai tona kulit yang gelap.

Tanda pigmen yang berkiatan dengan usia dikenali dalam dermatologi sebagai gangguan pigmentasi. Terdapat beberapa jenis gangguan pigmentasi, antaranya chloasma, freckles pigmen nyanyuk, dan ephelides cenderung, menjadi lebih teruk terutamanya kulit didedahkan kepada sinaran UV. Ia terbentuk apabila sel-sel dalam kulit dipanggil melanosit menghasilkan berlebihan pigmen yang dipanggil melanin. Asid Kojic menghalang pengeluaran melanin yang berlebihan dan terbukti memberi kesan pemutihan.

Apabila enzim yang dipanggil tyrosinase bertindak ke atas tyrosine, sejenis asid amino, tyrosine disintesiskan ke dalam melanin, iaitu pigmen hitam. Tyrosinase diaktifkan apabila ion tembaga melekat kepadanya. Dengan kesan chelating, asid kojic membuang ion tembaga dari tyrosinase, menghalang pengeluaran melanin dan menunjukkan kesan pemutihan tona kulit.

Asid Kojic Yumi adalah perencat enzim tyrosinase yang mengurangkan keupayaan kulit untuk menghasilkan dan sintesis melanin. Inilah sebabnya bagaimana Asid Kojic boleh menjadikan kawasan kulit lebih putih dan menghalang sintesis melanin. Dengan menghentikan pengeluaran melanin, asid kojic mampu mengurangkan kegelapan yang berlebihan pada kulit.

Asid kojic adalah sukar untuk digunakan dalam produk kosmetik kerana keperluan untuk menggunakan teknik pencampuran yang khusus untuk mengekalkan keberkesanannya. Dengan bantuan daripada ahli-ahli sains Jepun, akhirnya berjaya melancarkan "Yumi Kojic Acid" - pemutihan kulit dari dalam.

Ia adalah ejen pengurangan pigmen kulit dan penghalang tompok penuaan. Ia mendorong mencerahkan kulit dan bantu mewujudkan tona kulit yang lebih putih berseri pada semua jenis kulit. Ia juga mengurangkan bintik hati.

Arahan

Asid Kojic Yumi boleh digunakan pada pelbagai frekuensi, bergantung kepada umur subjek. Secara umum dinasihatkan menggunakan 1 ampul pada selang hari dengan 30 ampul sebagai satu kursus. Secara umum, tempoh yang keberkesanan bergantung kepada badan & gaya hidup individu. Kekerapan boleh dipertingkatkan dengan sewajarnya untuk mencapai keinginan individu.

Setiap vial (5000 mg) mengandungi

Asid Kojic 5000 mg

Setiap vial (5ml) mengandungi

Solusi saline isotonik 5 ml

Langkah Waspada

Tidak sesuai untuk orang yang sensitive kepada produk yang berkiatan dengan asid kojic, kehamilan atau ibu yang menyusu.

Simpanan

Simpan di tempat yang sejuk dan kering, elakkan daripada cahaya matahari dan jauhkan daripada kanak-kanak.

ISO 9001:2000Buatan Jepun
KKM Reg. No: NOT 151100506K
Kod produk: W206